Schaaf: Želim čestitati svojim igračima

Sjajna sezona za Werder

Schaaf: Želim čestitati svojim igračima

Edmir Škorić

Werder Bremen je poražen u finalu njemačkog Kupa protiv Bayerna, no trener Thomas Schaaf ističe kako je iza kluba jedna sjajna sezona.

"Nakon što smo izgubili Diega, izgubili smo vrlo dominatnog igrača, ali još uvijek formiramo jaku momčad sa nekoliko novih i mnogo mladih igrača. Naš cilj je bio završiti peti, a na kraju smo završili treći. Dakle, želio bih čestitati svojim igračima", kazao je Schaaf.

Tako će Werder kao trećeplasirana momčad Bundeslige igrati dodatne kvalifikacije za Ligu prvaka, a trener Schaaf je odlučio izdvojiti nastupe nekoliko pojedinaca.

"Zapravo bih pohvalio cijelu momčad, ali bi mi oduzelo previše vremena da pominjem svakog pojedinca, tako da ću govoriti o par njih koji su predstavnici cijele momčadi. Ako je Marko Marin izvukao neke zaključke iz ove sezonem onda se može reći da je ovo velika godina za njega. On je već ušao u srca mnogim fanovima. Philipp Barfrede je igrač za kojeg nitko nije znao prošle godine, ali kad se povrijedio, falila nam je njegova kvaliteta. On je postao važan dio ekipe i nadam se brzom oporavku", ističe Schaaf, koji još dodaje.

"Claudio Pizarro je izvanredan igrač i jamči nam rezultat. Čovjek je za važne golove".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti