Schalke čini sve da zadrži Neuera

Schalke čini sve da zadrži Neuera

Edmir Škorić

Schalke će u posljednjem pokušaju pokušati zadržati sjajnog njemačkog golmana Manuela Neuera.

Naime, u Gelsenkirchenu su spremni koristiti sredstva od novog sponzorskog ugovora kako bi pokušali zadržti Neuera u momčadi.

Prema pisanju Bilda, Schalke je ponudio svom golmanu novi ugovor u nastojanju da se spriječi 25-godišnjakov transfer u Bayern Minhen. Tako je, piše Bild, predsjednik Schalkea Clemens Tonnies Neueru ponudio četverogodišnji ugovor po kojem bi njemački reprezentativac zarađivao sedam miliona eura po sezoni.

Tonnies je sa Neuerom razgovarao nakon pobjede nad Duisburgom i osvajanja Njemačkog kupa. Neuer i dalje samo šuti, kao da nagovještava svoj prelazak u Minhen.

"Ne bih želio da bilo šta govorim o onome što sam pričao na sastanku sa Tonniesom", rekao je Neuer.

Uprkos dugovima koji iznose preko 200 miliona eura, Schalke je proširio sponzorski ugovor sa ruskom gasnom kompanijom "Gasprom" do 2017. godine. Rusi će Schalkeu isplatiti 80 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije