Schalke nastavlja koračati ka vrhu

Rudari savladali Hetthu na gostovanju

Schalke nastavlja koračati ka vrhu

Schalke je došao do druge pozicije nakon večerašnje pobjede od 2:1 nad Herthom na Olympiastadionu, a da li će Rudari tu i ostati zavisit će od utakmica 16. kola Bundeslige, koje se igraju ovog vikenda.

Hertha je večeras imala nešto više loptu u svom posjedu, dok je Schalke stvorio više prilika. Rudari su prije ove utakmice bili na četvrtom mjestu sa 28 bodova, što je puno bolje za razliku od prošle sezone, kada su u ovom periodu sezone imali samo 16 bodova i zauzimali 16. mjesto.

Nakon centaršuta Christiana Fuchsa sa lijeve strane lopta je došla do Klaasa Jana Huntelaara, a Holanđaninu nije bilo teško da ju pospremi u mrežu domaćih. Samo pet minuta kasnije poslije kornera Adrian Ramos je glavom pogodio i poravnao rezultat.

Pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti Raul je uposlio Teemua Pukkija, a finski napadač postigao je veoma lijep gol i doveo Schalke ponovo u vodstvo. U drugom dijelu utakmice rezultat se nije mijenjao i tako su Rudari došli do veoma važna tri boda.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.