Schalke raskinuo sa Loevenkrandsom

Sporazumni dogovor

Schalke raskinuo sa Loevenkrandsom

A. Beganović

Njemački prvoligaš Shalke raskinuo je ugovor sa danskim napadačem Peterom Loevenkrandsom.

U izjavi za njemačke medije sportski direktor Schalkea, Andreas Mueller, je kazao da je Loevenkrands odličan napadač ali da stvari između njega i kluba u posljednje vrijeme nisu baš najbolje funkcionisale i da je razlaz najbolje riješenje za obje strane.

Danski napadač je u Schalke stigao 2006. godine iz Rangersa kao veliko pojačanje. Međutim, stvari se nisu odvijale prema planu pa je Loevenkrands odigrao mali broj utakmica. U dvije i pol sezone odigrao je 40 utakmica i postigao je šest golova. Za reprezentaciju Danske upisao je 21 nastup postigavši jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.