Schalke se poigrao sa Teningenom
Huntelaar

Kup Njemačke

Schalke se poigrao sa Teningenom

U terminu od 17:30 sati odigrane su četiri utakmice Kupa Njemačke. Postignuto je 25 golova, od čega je skoro pola bilo Schalkeovih protiv Teningena.

Schalke je na gostovanju savladao Teningen sa čak 11:1. Četiri gola je postigao Huntelaar, po dva puta u listu strijelaca upisali su se Raul, Gavranović i Holtby, a jedan je dodao Papadopoulos. Poraz je malo ublažio Kirstein.

Hertha je na gostovaju sa 4:0 slavila protiv Meuselwitza. U prvom poluvremenu mrežu domaćih dva puta je pogodio Ramos, dok su u nastavku još dva gola postigli Ottl i Ebert.

Milivoje Novaković već u prvih 45 minuta sa svoja dva gola dao je do znanja Wiedenbruck da nema šanse protiv Kolna. Desetak minuta prije kraja utakmice, Jajalo je postavio konačnih 0:3.

Mainz se dosta napatio sa Zweibruckenom. Regularnih 90 minuta završilo je bez golova, a u produžecima mreže su se tresle tri puta. Slišković je doveo Mainz u vodstvo, a na 2:0 povisio je Sami Allagui. Poraz je ublažio Maul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.