Schalke spasio sezonu, osvojio DFB Pokal
Pogodak Benedikta Howedesa

Schalke spasio sezonu, osvojio DFB Pokal

Schalke je spasio sezonu. Rudari su osvojili DFB Pokal i tako sebi osigurali mjesto u Evropskoj ligi. U finalu su savladali Duisburg naših Branimira Bajića i Ivice Grujića.

Vaoma loša sezona Schalkea u Bundesligi. Rudari su završili tek na 14. pozciji, ali sezonu su spasili Kupom Njemačke. Savladali su Duisburg sa visokih 4:0 na Olympiastadionu.

Julian Draxler, jedan od najtalentovanijih njemačkih igrača, u 18. minuti sjajnim golom doveo je Schalke u prednost. Uposlio ga je Jefferson Farfan, a 17-godišnji veznjak odličnim udarcem sa ruba šesnaesterca matirao je Davida Yelldella.

Samo četiri minute kasnije Klaas-Jan Huntelaar udvostručio je prednost Rudara. Farfan je upisao još jednu asistenciju. Čileanac je sjajno uposlio holandskog napadača kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu.

Treća asistencija Farfana. Ovaj put iz kornera, a mrežu Duisburga u 42. minuti pogodio je Benedikt Howedes. Tim rezultatom se otišlo na odmor. Nakon deset minuta igre u drugom dijelu, José Manuel Jurado pogodio je za 4:0.

Huntelaar je u 70. minuti svojim drugim golom u 70. minuti postavio konačnih 5:0. U redovima Duisgurga svih 90 minuta odigralis u nekadašnji reprezentativci Bosne i Hercegovine Branimir Bajić i Ivica Grlić.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.