Schalke spremio 10 miliona eura za Vaarta

Magath želi Holanđanina

Schalke spremio 10 miliona eura za Vaarta

Edmir Škorić

Njemački mediji su sinoć objavili informaciju kako je Schalke skoro dogovorio transfer bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića iz Wolfsburga,  a danas stižu vijesti kako Magath u svojim redovima želi Rafaela van der Vaarta iz madridskog Reala.

Naime, Felix Magath već duže vrijeme pokušava angažovati jednog kvalitetnog playmakera, a često se u kontekstu sa timom iz Gelsenkirchena pojavljivao Zvjezdan Misimović, BiH reprezentativac i član njemačkog Wolfsburga.

No, kako Wofsburg olako ne pušta Misketa, Schalke se okrenuo novim rješenjima. Jedno od njih je i 27-godišnji Holanđanin Rafael van der Vaart. Poznato je da Vaart nije previše oduševljen statusom u kraljevskom klubu, a osim toga dobio je znatnu konkurenciju dolaskom nekoliko igrača u Real ovog ljeta.

Navodno bi Schalke Realu za njegov dolazak platio 10 miliona eura, a niti bivši igrač HSV-a nema ništa protiv povratka u Bundesligu.

"Čuo sam puno lijepih priča o Schalkeu. Prošle sezone su se potvrdili, a ove očigledno žele još dalje. Sve ljetne investicije su dokaz toga", kazao je Vaart.

Real je već dva svoja igrača ovog ljeta pustio u Schalke. Najprije Metzeldera, a nedavno i legendarnog napadača Raula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.