Schildenfeld potpisao za Eintracht

Schildenfeld potpisao za Eintracht

Edmir Škorić

Hrvatski stoper Gordon Schildenfeld novo je pojačanje njemačkog drugoligaša Eintrachta iz Frankfurta.

Iako je Sturm iz Graza imao namjeru zadržati 26-godišnjeg stopera, milion eura teška ponuda Nijemaca nije se mogla odbiti.

"Ovakav razvoj situacije po nas je nepovoljan s obzirom na činjenicu da nas čeka dvoboj s Videotonom. No, znali smo da Schildenfeld očekuje ovakav rasplet situacije i stoga nismo iznenađeni. I bez njega ćemo Videotonu suprostaviti jaku momčad", rekkao je Sturmov predsjednik Gerald Stockenhuber.

Schildenfeld je ranije igrao za Šibenik, Dinamo Zagreb, Bešiktaš i Duisburg, a nisu poznati detalji ugovora koje je potpisao sa Eintrachtom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.