Schilder slomio Feyenoord u finišu
Robbert Schilder

Tri boda Brede i Groningena

Schilder slomio Feyenoord u finišu

M. Maksimović

U prvenstvu Holandije, nedelja je ponudila tri utakmice nakon koje je kompletirano peto kolo.
U tri susreta je postignuto sedam golova, a svakako da je najbolji posao napravila ekipa Brede koja je kao domaćin sredila Feyenoord.

Veliki sastav iz Rotterdama ima problema na gostovanjima ove sezone jer je u tri susreta još uvijek bez boda.Goste je finišu uništio dvostruki strijelac Robbert Schilder. Posebno lijep je bio gol u sudijskoj nadoknadi za konačnih 2:0.

De Graafschap Daria Kalezića je izvukao bod u izuzetnoj neugodnoj situaciji. Domaći Den Haag je golovima Boelikin i Visser otišao na 2:0, ali je goste spasio Hugo Bargas. Bargas je prvo u 73.minuti smanjio na 2:1, a konačnih 2:2 je postavio tri minute prije kraja.

Do tri boda na svom terenu je u finišu došao i Groningen. Utrecht je pao u 85.minuti kada je jedanesterac za Groningen realizovao Andreas Granqvist

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.