Schlaudraff eurogolom donio bod Hannoveru

14. kolo Bundeslige

Schlaudraff eurogolom donio bod Hannoveru

Odigran je i posljednji susret 14. kola njemačke Bundeslige, a HSV je odigrao neriješeno na gostovanju kod Hannovera.

Hannover je na AWD Areni, pred nešto manje od 50.000 gledatelja, odigrao svoj susret sa HSV-om, a krajnji rezultat bio je 1:1. Jan Schlaudraff je otvorio susret sa stopostotnom šansom.

Naime, izašao je Nijemac sam pred Jaroslava Drobnog, ali Drobny sjajnom intervencijom spašava gol Hamburga. Na novu šansu se čekalo do 35. minute, a tada je Gojko Kačar dobro šutirao sa 20-ak metara, ali Zieler je krajnjim naporom izbacio loptu u korner. 

Samo minutu kasnije, Jan Schlaudraff je ponovo izašao sam na Drobnog, ali potonji odlično brani drugi put. Bez golova se otišlo na predah. Drugo poluvrijeme je donijelo nešto bolju igru hamburške ekipe, a holandski internacionalac, Jeffrey Bruma, donosi vodstvo gostima u 64. minuti. Gokhan Tore je izveo korner, a Bruma se dobro snašao, postigavši gol sa ivice peterca. 

U 79. minuti je viđen prelijep pogodak u režiji Jana Schlaudraffa. Naplatio je Schlaudraff sve svoje promašaje sa ove utakmice, kada ga je centaršutom iz ugla pronašao Sergio Pinto. Tada se Nijemac sjajno namjestio, te je postigao eurogol volejom sa nekih 20 metara.

Taj gol je donio bod njegovoj ekipi, koja je zaista imala pregršt šansi, ali Drobny, golman gostiju, bio je junak ove utakmice. 

Poslije ovog rezultata i jedna i druga ekipa ostaju na dosadašnjim pozicijama na tabeli. Hamburg je pod vodstvom Thorstena Finka još uvijek neporažen, a upisali su četiri remija i pobjedu.

Bundesliga, 14. kolo (subota):
Hannover - Hamburg (Schlaudraff 79 / Bruma 64)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.