Schmeichel: Mourinho nikada neće preuzeti United

Legendarni golman poručio

Schmeichel: Mourinho nikada neće preuzeti United

Adnan Beganović

U posljednje vrijeme u medijima se trener Reala, Jose Mourinho, sve više spominje kao mogući nasljednik Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda, a uoči okršaja Reala i Uniteda u Ligi prvaka, legendarni golman Crvenih vragova Peter Schmeichel je poručio portugalskom stručnjaku da nikada neće preuzeti menadžersku funkciju momčadi s Old Trafforda.

"On neće biti Fergusonov nasljednik. Mislim da u klubu ne bi bili sretni sa onim što Mourinho nosi sa sobom. On ima dobre menadžerske sposobnosti, no u klubu ne žele ostale stvari koje idu sa Mourinhom. On se ne zadržava u jednom klubu više od tri godine", izjavio je Schmeichel.

Legendarni danski golman osvrnuo se i na duel Reala i Uniteda u osmini finala Lige prvaka.

"Čudno je to što skoro svi na svijetu vide Real kao favorita. Mi imamo dobru sezonu i trebali bismo pobijediti", zaključio je Schmeichel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.