Schmeichel: Nije me briga koga ćemo dobiti u četvrtfinalu

Junak Leicestera nakon meča

Schmeichel: Nije me briga koga ćemo dobiti u četvrtfinalu

Ekipa Leicestera večeras je napravila veliki podvig i plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona nakon pobjede protiv Seville u revanšu sa 2:0.

Junak večerašnjeg trijumfa Lisica bio je golman Kasper Schmeichel koji je odbranio penal pred sami kraj meča. On je poručio da je ovo veliki uspjeh te je čestitao saigračima na sjajnoj igri.

"Ovo je nevjerovatan uspjeh za klub. Bila je ovo veoma teška utakmica protiv jakog tima. Znali smo da će biti teško u drugom poluvremenu držati jednak ritam. Naši igrači su učinili sjajan posao i spriječili ih da kreiraju šanse. Te odbrane su razlog zbog kojeg sam tu. Sajan je osjećaj pomoći timu da napreduje. Sve e stvar samopouzdanja. Igrali smo večeras kao u većem dijelu prošle sezone. Nije me briga koga ćemo izvući u četvrtfinalu. Ko god bude, bit će to veoma dobra ekipa", rekao je Schmeichel.

Podsjetimo, osim Leicestera večeras je u četvrtfinale prošao i italijanski Juventus.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi