Schuster od danas na klupi Bešiktaša

Schuster od danas na klupi Bešiktaša

Edmir Škorić

Turski Bešiktaš danas je imenovao njemačkog stručnjaka Bernd Schustera kao novog trenera.

Njemački stručnjak Bernd Schuster danas je preuzeo klupu Bešiktaša i u narednim će sezonama pokušati donijeti naslov prvaka države u Istanbul.

Schuster je došao umjesto Mustafe Denizlija, koji je prošle sedmice dao ostavku zbog zdravstvenih problema. Bešiktaš je sa Schusterom dogovorio dvogodišnju saradnju, a bivši trener madridskog Reala će godišnje zarađivati 2.6 miliona eura.

Schuster je vodio Real u sezoni 2007/08., ali nije imao uspješnu sezonu sa Kraljevima, pa je u decembru 2008. godine smijenjen. Bešiktaš je prošle sezone završio na četvrtom mjestu, pa će Schuster pokušati napraviti bolji plasman u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.