Schuster: Real će protiv Barce igrati na bod

Bivši trener Kraljeva tvrdi

Schuster: Real će protiv Barce igrati na bod

Edmir Škorić

Bivši trener Real Madrida Bernd Schuster vjeruje kako će Kraljevi u suboti u velikom El Clasicu protiv Barcelone igrati "na bod", odnosno defanzivnije nego inače.

Real je vodeći u Primeri i ima četiri boda više od Barcelone. U subotu navečer će u derbiju 35. kola dvije momčadi odmjeriti snage na Nou Campu, a Schuster vjeruje da će se trener Reala Josep Guardiola zadovoljiti bodom te da neće previše riskirati.

"Normalno je da su Barcelona i Real umorni u ovoj fazi. Bod bi bio dobar za Real, ali pobjeda bi im dala naslov prvaka. Ne vidim da će Mourinho pokušati pobijediti, neće riskirati i to nikada ne čini u utakmicama kao što je ova. Gubitak lige bio bi poguban", kazao je Schuster, dodavši:

"Mourinho je prvi Realov trener koji ne ovisi o rezultatima. Raduje me ono što on radi na press konferencijama, jer bih volio reći mom asistentu da govori umjesto mene. Način na koji je Real organiziran i moć Mourinha koju ima u kluub, mislim da neće otići tokom ljeta".

Schuster je ostavku na mjesto trenera kraljevskog kluba podnio 2008. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.