Schuster: Španija je imala dosta sreće

Njemački stručnjak smatra

Schuster: Španija je imala dosta sreće

Njemački stručnjak i nekadašnji trener Real Madrida, Bernd Schuster etiketirao je aktuelne evropske i svjetske prvake, Španiju kao prave sretnike.

Schuster je zapravo istakao kako je za uspjeh Španije na ovogodišnjem Euru dosta zaslužna i sreća.

 

Crvena furija je u trećem uzastopnom finalu velikih takmičenja, a u polufinalnom susretu savladan je Portugal. Ipak, momci Vincentea del Bosquea će imati težak posao u finalnom duelu u kom će se sastati sa Italijom. 

 

Schuster koji je osamdesetih godina nastupao i za Real Madrid i za Barcelonu je kazao:

 

"Španija je imala dosta sreće. Ukoliko nemate sreće, nećete nikada ni pobjediti. Sreća je ključna, a Španija je nije imala u prethodnim takmičenjima".

 

Schuster se također osvrnuo i na protivnika Španije u finalnom duelu, Italiju te je pohvalio Andreu Pirla.

 

"Italija se jako dobro brani. Pirlo sve to organizuje i šalje loptu tamo gdje on želi. Oni također imaju jako dobru klupu i rade svoj posao", kazao je Schuster te je na kraju dodao:

 

"Bilo kako bilo, nijedna ekipa ne može Španiji oduzeti posjed lopte".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.