Schweinsteiger najbolji igrač u Njemačkoj, Heynckes trener

Schweinsteiger najbolji igrač u Njemačkoj, Heynckes trener

Edmir Škorić

Najboljim nogometašem u Njemačkoj prošle sezone proglašen je veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger.

U organizaciji Kickera glasalo je 527 novinara, koji su najviše glasova dali Schweinsteigeru (92 glasa). Pet glasova manje dobio je Franck Ribery, a i na trećem mjestu je igrač Bayerna. Thomas Muller je dobio 85 glasova.

Na četvrtom mjestu je napadač Borussije Dortmund Robert Lewandowski sa 55 glasova. Jedini igrač među Top 10, a da nije član Bayerna ili Borussije, je Stefan Kiessling iz Bayera.

"Iznenadila me pomalo ova nagrada budući da se o meni prole sezone često pisalo kritički. U svakom slučaju, ovo je nagrada za cijelu momčad", izjavio je Schweinsteiger.

Očekivano, najboljim trenerom proglašen je trener Bavaraca Jupp Heynckes, koji je klub iz Minhena vodio do trostruke krune. On je dobio 383 glasa.  Tek treći bio je Jurgen Klopp, trener BVB-a, a ispred njega trener Freiburga Christian Streich sa 77 glasova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije