Scolari ipak dobro prošao

Čuveni trener izgubio živce

Scolari ipak dobro prošao

Čuveni brazilski trener Luiz Felipe Scolari, izvukao se od teže kazne nakon incidenta koji je napravio u prvenstvenoj utakmici.

Čovjek koji je Brazil doveo do titule svjetskog prvaka 2002. sad vodi Palmeiras i na utakmici protiv Atletico Mineira odigranoj 31. jula koju je njegov tim dobio sa 3:2 je isključen. Sudija Sandro Meira Ricci je prijavio Scolaria da je ušao na teren, pozivao publiku na nasilje i pri tome vrijeđao i njega i pomoćnike.

Scolari je mogao biti kažnjen sa 12 utakmica zabrane i sa 125.000 dolara tako da se može reći da je dobro prošao u čemu mu je sigurno pomogao i veliki ugled. Palmeiras je osmostruki prvak Brazila i trenutno je na tabeli na šestom mjesto od 20 klubova sa 29 bodova što je osam manje od lidera Corinthiansa sa kojim igraju u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti