Scolari se vratio u Palmeiras

Scolari se vratio u Palmeiras

Edmir Škorić

Iz brazilskog Palmeirasa su potvrdili kako je njihov bivši trener Luiz Felipe Scolari ponovo zauzeo poziciju glavnog trenera u klubu.

Luiz Felipe Scolari napustio je 2000. godine Palmeiras nakon tri uspješne sezone, a sada se vratio u klub, te je potpisao ugovor do decembra 2012. godine.

Nekadašnji trener Chelseaja i selektor Brazila će Palmeiras preuzeti nakon Mundijala, a službeno će biti predstavljen 15. maja. Ovaj 61-godišnji brazilski stručnjak je iznimno cijenjen u Palmeirasu, kojeg je 1999. godine odveo do prvog naslova Copa Libertadoresa.

"Drago mi je što sam se vratio u klub gdje sam ostavio svoje korijene i gdje sam osvojio, ne samo naslov, već ljubav i poštovanje mandžera, dužnosnika i navijača. Nikada nisam skrivao moje divljenje za Palmeiras i oduševljen sam zbog povratka. Navijači mogu biti sigurni da ću ih opet usrećiti", kazao je oduševljeni Scolari.

Scolari je sjedio na klupi Brazila na SP-u 2002. godine, te je vodio Portugal do finaal Evropskog prvenstva 2004. godine. Zadnji trenerski posao obavljao je u uzbekistanskom Bunyodkoru, kojeg je napustio navodeći kako je glavni razlog školovanje njegovog sina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.