Šćuk bolji do Ljevakovića i Mahmutovića
Jasmin Šćuk

Čajić ovaj susret presjedio na klupi

Šćuk bolji do Ljevakovića i Mahmutovića

Na Na Stinadlechu večeras su igrala tri bosanskohercegovačka internacionalca, a razlog za slavlje imao je samo Jasmin Šćuk, čija je Mlada Bolesalv savladala Teplice.

Lukas Opiela, slovački veznjak, doveo je Mladu Bolesalv u vodstvo u 12. minuti, a pet minuta prije odlaska na odmor Teplice su izjednačile golom još jednog Slovaka, Mateja Sive.

U drugom poluvremenu gosti su postigli još dva gola i upisali tri boda. Prvo je Onderj Zahustel pogodio nakon deset minuta igre u nastavku, da bi Jan Chramosta postavio konačan rezultat 1:3 u 79. minuti.

U redovima Teplica od prve minute zaigrali su Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović, koji je izašao u 74. minuti kada ga je zamijenio Martin Jindracek. Dok je Aldin Čajić, inače standardni prvotimac ove sezone, ovaj susret presjedio na klupi.

Jasmin Šćuk, mladi veznjak, ušao je u igru u 23. minuti kada je zaimijenio Lukasa Opielu, strijelca prvog gola. Ove sezone Šćuk dobiva sve više prilike, tako da je blizu toga da postane standardan prvotimac Mlade Boleslav.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.