Šćuk: Nije to više ona stara Sparta
Šćuk na pripremama (Bishoffschofen , Austria)

Sarajevo ima šanse za prolaz dalje

Šćuk: Nije to više ona stara Sparta

Nakon što su prošli švedski Orebro, sljedeća prepreka Sarajeva na evropskom putu bit će praška Sparta. Jasmin Šćuk, veznjak češke Mlade Boleslav, ističe da to nije ona Sparta od ranije, te da su podjednake šanse za prolaz dalje.

Šćuk je igrao jedno vrijeme u Sarajevu, nastupao je za juniorski pogon bordo kluba pola godine, nakon čega je otišao u Češku, u redove Mlade Bolselav. Pred kraj prošle sezone 20-godišnji veznjak nakon sjajnih partija u B timu, prebače je u prvu ekipu.

"Mislim da su šanse za prolaz dalje podjednake, iako Sparta ima tradiciju i finansijski je dosta jača od Sarajeva. Međutim, smatram da je Sarajevu plus to što prvu utakmicu igraju u Češkoj, tako da mogu kao protiv Orebra odigrati dobru utakimu, a zatim u uzvratu pred punim Koševom uz pomoć publike proći dalje", rekao je Šćuk za SportSport.ba, dodavši:

"Pratim i dalje Premijer ligu. Igra se i kod nas kvalitetan nogomet. Najbolji pokazatelj toga su naši predstavnici u Evropi, Sarajevo i Željezničar. Sparta više nije onaj tim koji je svake godine igrao grupnu fazu Lige prvaka. Sada je skroz druga priča".

"Sparta ima dosta dobrih igrača koji su igrali u velikim timovima i od kojih prijeti velika opasnost. Tu su Matejovski, Sionko, Slepička, Kweuke, treba spomenuti i hrvatskog napadača Kerića koji je došao iz Slovan Libereca", dodao je 20-godišnji veznjak Mlade Boleslav.

Mlada Boleslav odigrala je nekoliko jakih prijatekjskih utakmica u okviru priprema, a u trećem pretkolu Evropske lige igrati kiparske AEK Larnace, koja je sačinjena uglavnom od internacionalaca, zbog toga Šćuk ističe da treba biti oprezan.

"Najtežio dio priprema prošli smo u Boleslavi, a potom bili smo u Kaprunu u Austiji. Odigrali smo tri jake prijateljske utakmice i nismo zabilježili poraz. Pobijedili smo Rumune i Turke, dok smo sa Škotima odigrali neriješeno", kaže Šćuk, dodavši za kraj razgovora:

"AEK Larnaca je dobar tim i treba biti oprezan. Imaju dosta internacionalaca, a trener im je Holanđanin. Prednost nam je što igramo prvu utakmicu u gostima, tako da bi uz dobar rezultat, kući uz pun stadion trebali proći dalje. Očekujem da u ovim utakmicama upišem i evropske minute".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.