Šćuk: Sada sam pun samopouzdanja
Jasmin Šćuk (lijevo)

Dobili smo još jednog igrača u Gambrinus ligi

Šćuk: Sada sam pun samopouzdanja

Jasmin Šćuk, bosanskohercegovački veznjak, u subotu odigrao je prvu utakmicu za prvi tim Mlade Boleslav. Nakon debija protiv Viktorije Plzen, 20-godišnji Bosanac ističe kako je pun samopouzdanja.

Šćuk se dugo vremena nalazio u nemilosti trenera prvog tima Karela Stannera. Bosanskohercegovački veznjak u novembru prošle godine trenirao je sa prvim timom  sa kojim je bio u januaru i na pripremama, no vraćen je u B tim gdje je postigao deste golova.

U januaru imao je ponude Kladna, Dukle i Viktorije Žižkov, ali odlučio je ostati u Mladi Boleslav u nadi da će u jesenjem dijelu prvenstva dobiti šansu u prvom timu. To se i dogovdilo. Pozvan je za utakmicu protiv Viktorije Plzen i odigrao vrlo dobrih 45 minuta.

"Zadovoljan sam svojim prvim nastupom. Mislim da sam za ovih 45 minuta pokazao da se na mene može računati u budućnosti u prvom timu. Osjećaj je bio predivan, posebno jer smo igrali protiv lidera prvenstva. To je bio dodatni motiv za mene", rekao je Šćuk za SportSport.ba, dodavši kako nije siguran u titulu Viktorije Plzen iako su četiri boda ispred Sparte Prag:

"Plzen ima dosta teži raspored od Sparte. Igraju dvije u gostima i jednu kući, a kod Sparte je obrnuto. Siguarn sam da će biti neizvjesno do posljednjeg kola. Već sljedeće kolo Plzen ide na noge našim Bosancima Čajiću, Mahmutoviću i Ljevakoviću. Bit će interesantno".

"Poslije ove utakmice pun sam samopouzdanja i očekujem da se uskoro nametnem kao stabilan prvotimac. Na meni je da pokažem šta znam i umijem, a to sam pokazao u Plzenu. Svaka utakmica donosi nešto novo. Očekujem dobar nastup i protiv Jabloneca. Igramo polufinale Kupa Češke i volio bih kada bi osvojili trofej i tako se plasirali u Evropsku ligu", dodao je defanzivni veznjak Mlade Boleslav.

Mlada Boleslav će u okviru 28. kola češke Gambrinus lige igrati protiv Jabloneca. Šćuk će se naći u rosteru za ovu utakmicu, a postoji mogućnost da utakmicu počne i od prve minute, jer je povreda Ive Taborskog prema prvim procjenama teže prirode.

Neki od Šćukovih golova ove sezone za B tim

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.