Šćuk u prvom timu Mlade Boleslav

Očekuje debi u Gambrinus ligi

Šćuk u prvom timu Mlade Boleslav

Bez obzira što igra na poziciji zadnjeg veznog, Jasmin Šćuk je prvi strijelac B tima Mlade Boleslav. Zasluženo, nagrađen je. Već od novembra trenira sa prvim timom, a sa njima u janurau odlazi i na pripreme. Stoga, možemo očekivati još jednog našeg igrača u Gambrinus ligi.

Prošle sezone Šćuk je postigao pet golova i upisao devet asistencija za B tim, a samo u ovoj polusezoni postigao je više. Čak šest puta je tresao protivničke mreže što ga čini najboljim stijelcem, a namjestio je deset golova.

S obzirom na sjajne partije u B timu, mladi bosanskohercegovački veznjak je nagrađen tako što je priključen treninzima prvog tima u novembru ove godine. No, 2011. godine, Šćuka bi mogli gledati u prvom timu Mlade Boleslav sa kojim će u januaru ići na pripreme.

Naime, prvo će 13. januara ići na Spindlerov Mlin, nakon čega bi trebali otputovati u Antaliju. Da ovaj 20-godišnji Mostarac ima mjesta u ovom češkom prvoligašu govori i to da je predsjednik kluba insistirao na njegovom ostanku, jer je imao ponude dva kluba iz Češke.

"Prije svega mogu reću da sam prezadovoljan ovom godinom. Ove sezone sam prvi strijelac i asistent. Dosta sam napredovao, što govori i to da sam priključen prvom timu. Nadam se da će se moja karijera u 2011. godini nastaviti ovim tokom. Očekujem da uskoro i debitujem za prvi tim", rekao je Šćuk u razgovoru za najčitaniji portal u regionu, SportSport.ba.

"Mislim da sam napravio pravi potez ostavši ovdje. Mislim da ovdje ima dosta prostora za moj dalji napredak. Za moje dosadašnje uspjehe dosta su zaslužni moji saigrači koji su me ovdje odlično primili", dodao je za kraj 20-godišnji veznjak.

U Mladi Boleslav se nalazi još jedan Bosanac, Mahir Hadžiresić, no nažalost on nastupa za juniorsku reprezentaciju Kanade. Također i on pruža zapažene partije u drugom timu ovog češkog kluba. Odigrao je desetak utakmica i postigao tri gola.

Pogledajte sjajan gol Jasmina Šćuka u njegovoj drugoj utakmici za Mladu Boleslav u septembru prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.