Šćuku 60 minuta u trijumfu Mlade Boleslav

26. kolo Češke lige

Šćuku 60 minuta u trijumfu Mlade Boleslav

U preostalom današnjem susretu 26. kola Češke lige, između Mlade Boleslav i praške Sparte, domaćini su slavili rezultatom 2:0 te tako spriječili Spartu da ozbiljnije zaprijeti vodećoj ekipi Slovana iz Libereca.

Prvo poluvrijeme je prošlo bez većih uzbuđenja, te se na odmor otišlo rezultatom 0:0. Možda i odlučujući trenutak utakmice se desio u 58. minuti kada je igrač Sparte, Pamić  dobio drugi žuti karton te je praška ekipa do kraja utakmice igrala sa igračem manje.

Prvi pogodak u 67. minuti, djelo je češkog internacionalca, Chramoste, dok je za 2:0 pogodio Brunclik. Treba napomenuti da je u pobjedničkoj ekipi 60. minuta odigrao i naš internacionalac, Jasmin Šćuk.

Do kraja prvenstva u Češkoj su ostala još 4 kola, a najveće šanse za osvajanje titule prvaka, trenutno ima Slovan Liberec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.