Šćuku svih 90 minuta u remiju M. Boleslav
Jasmin Šćuk

Češka Gambrinus liga

Šćuku svih 90 minuta u remiju M. Boleslav

Odigrane su danas tri utakmice češke Gambrinus lige, a jedino je Jablonec ostvario pobjedu. Mlada Boleslav našeg Jasmina Šćuka odigrala je neriješeno sa Hardec Kraloveom.

Mlada Boleslav je povela u 49. minuti preko Jana Chramoste, a gosti su izjednačili preko Pavela Cernyja u 65. minuti, koji je samo pet minuta ranije ušao sa klupe.

Domaći su od 83. minute igrali sa igračem manje, jer je crveni karton zaradio Tomas Janicek. No, Mlada Boleslav je izdržala do kraja susreta i sačuvala jedan bod.

Svih 90. minuta ovog susreta odigrao je Jasmin Šćuk, 21-godišnji bosanskohercegovački veznjak, koji je do sada uglavnom priliku dobivao sa klupe. Možemo očekivati da dobijemo još jednog standardnog prvotimca u češkom prvenstvu.

U preostale dvije utakmice Jablonec je savladao Žižkov sa 3:1. Gosti su poveli preko Bohma u 31. minuti, ali golovima Lafate (dva iz penala) i Kovarika domaći su uspjeli preokrenuti rezultat. Žižkov je od 34. minute igrao sa igračem manje.

Bohemians i Slovan Liberec podijelili su bodove. Borek je doveo domaće u prednost u 17. minuti, a nakon pola sata igre i gosti su došli do gola, a strijelac je bio Rabusic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.