Sead Kolašinac pauzira do sredine sedmice

Problemi sa skočnim zglobom

Sead Kolašinac pauzira do sredine sedmice

Schalke je u okviru 19. kola njemačke Bundeslige na svojoj Veltins Areni sa 2:1 savladao sastav Wolfsburga sa 2:1, a u pobjedi tima iz Gelzenkirhena učestvovao je bh. reprezentativac Sead Kolašina koji je izmijenjen šest minuta prije kraja utakmice.

Tim Hoogland zamijenio je Zmaja koji je 84. minute igrao na poziciji lijevog beka.

Kolašinac obično odigra svih 90 minuta pogotovo u susretima u kojima je rezultatska prednost na strani Rudara. Ipak, ovoga puta najmlađi član Sušićevog tima zamijenjen je nešto ranije, a pravi razlog su problemi sa skočnim zglobom.

U jednom od duela tokom utakmice sa Vukovima Kolašinac je dobio jedan lakši udarac u skočni zglob, pa će pauzirati do sredine ove sedmice pišu mediji u Njemačkoj.

Schalke je pobjedom nad Wolfsburgom izbio na 4. mjesto bundesligaške tabele, a u narednom kolu će ekipa Jensa Kellera ponovo biti domaćin. Na svom stadionu ugostiti će Hannover.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti