Sead Kolašinac propušta gostovanje kod Stare dame

Ništa od povratka

Sead Kolašinac propušta gostovanje kod Stare dame

Iako je fudbalerima Schalkea nedostajao samo jedan gol za jednu od najvećih senzacija u Ligi šampiona u posljednje vrijeme, na kraju su se izabranici Roberta Di Mattea morali zadovoljiti pirovom pobjedom od 4:3 na gostovanju kod aktuelnog prvaka Evrope. 

Ipak, iako nisu prošli u narednu fazu najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja u Evropi, Rudari su sasvim sigurno posebno motivisani pred gostovanje u Berlinu kod Herthe.

Dobra vijest za sve navijače ekipe iz Gelzenkirhena jeste da se nakon godinu dana odsustva timskim treninzima u četvrtak konačno priključio Jefferson Farfan. Dobrodošlicu na timski trening poslije dugo vremena Peruancu je među prvima zaželio bh. reprezentativac Sead Kolašinac, a upravo se sa peruanskim fudbaler Kolašinac najviše družio tokom svog oporavka od teške povrede ligamenata koljena.

Nažalost, ni Kolašinac neće biti u kombinaciji za duel sa berlinskom Starom damom, a pored našeg Zmaja, Di Matteo neće moći računati na Dennisa Aogoa (bolovi u leđima), Jana Kirchhoffa (problemi sa Ahilovom tetivom), Sidneya Sama (problemi sa mišićem), Ralfa Fährmanna (ligamenti koljena), Fabiana Giefera (bolovi u aduktoru) i Juliana Draxlera (povreda zadnje lože).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.