Sead Ramović produžio ugovor sa Tromsom
Sead Ramović

Bh. golman na cijeni u Norveškoj

Sead Ramović produžio ugovor sa Tromsom

M. Skaka

Sead Ramović, bh. golman koji nastupa u norveškoj premijer ligi (Tippligaen) produžio je ugovor sa svojim Tromsom za naredne tri godine.

Ramović je prošle godine odbio da produži ugovor, a pred početak sezone činilo se da je njegov odlazak u Englesku gotova stvar, obzirom da su interes iskazali Fulham i Birmingham. Međutim, pred početak godine investitori iz Tromsa je dali su novu, povećanu ponuda koju bh. golman nije mogao odbiti.

Kako navode norveški mediji, Ramović, koji je u zadnje dvije godine biran za najboljeg golmana lige, će za naredne tri godine zaraditi oko 500.000 eura što će ga svrstati među najplaćenije igrače Tipplige.

Dvadesetdevetogodišnji Sead Ramović karijeru je počeo u Njemačkoj, u SpVgg Feuerbach, a nastavio u Stuttgarter Kickers, VfL Wolfsburgu, Borussia Mönchengladbachu i Kickers Offenbach, da bi u Norvešku stigao 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti