Sead Seferović novi trener Iskre iz Bugojna

Počele pripreme

Sead Seferović novi trener Iskre iz Bugojna

S. Mlaćo

Jučerašnjom prozivkom i prvim treningom zvanično su započele pripremama nogometaša Iskre. Iako je bilo dogovoreno da Iskru u narednoj sezoni vodi Salem Duraković, to se ipak neće desiti. Na "užarenu" klupu Plavih sa Jaklića sjesti će nekadašnji igrač Iskre,  te trener u omladinskim kategorijama Sead Seferović.

Seferović je u prošloj sezoni vodio pionire Iskre, a za svog pomoćnika izabrao je također nekadašnjeg igrača Iskre Adnana Sarajlića.

"Situacija je veoma teška i imamo vrlo malo vremena da se spremimo. Međutim, nećemo kukati već počinjemo raditi i pokušati se spremiti što je bolje moguće. Napustilo nas je nekoliko važnih igrača, vidjećemo koliko je klub u mogučnosti da dovedemo bar nekoliko pojačanja. Obavijestili su me da je donijeta odluka da se igra sa našom djecom, iz Bugojna i okolnih gradova i to moramo poštovati", kazao je Seferović za SportSport.ba nakon imenovanja na klupu Iskre.

Iskru su do sada napustili Seferović, Zeko, Nebić i Haračić, a od novih imena pojavio se jedino Mirnes Gurbeta koji je ponikao na Jakliću, a koji je u prošloj sezoni nosio dres hrvatskog drugoligaša Hašk-a iz Zagreba.

Na prozivci se danas pojavilo i šest juniora koji će se kroz treninge pokušati nametnuti stručnom štabu. Iz Iskre su obavijestili organizatore Memorijalnog turnira "Galib Mujičić" u Vitezu da ove godine neće učestvovati na tom turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.