Secco: Juventusovi navijači nisu rasisti

Secco: Juventusovi navijači nisu rasisti

Edmir Škorić

Juventusov sportski direktor Alessio Secco demantira navode kako su navijači Juventusa u posljednje dvije utakmice u svojim pjesmama rasistički vrijeđali Interova napadača Mario Balotellija.

"Juventusovi navijači nisu rasisti, stoga se ne bojimo bilo kakvih sanckcija", kazao je Secco, sportski direktor kluba iz Torina.

"Ne može se u obzir uzeti samo jedna ligaška utakmica, to je više otvoreni društveni projekt. Juventus je već intervenirao kako bi cenzurirao određenu vrstu stava iz prošlosti."

Podsjetimo, Stara dama nekoliko je puta do sada kažnjavana upravo zbog "pjesmica" svojih navijača, no pakao se očekuje 5. decembra kada će na Delle Alpiju gostovati upravo Balotellijev Inter. Inače, 'SuperMario' rođeni je Ganac, ali trenutno nastupa za mladu selekciju Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti