Sedam golova u derbiju

Prva liga F BiH u fudbalu, 23. kolo

Sedam golova u derbiju

S. Grebović

Čak sedam golova na derbiju prvenstva prve lige Federacije Bosne i Hercegovine danas na stadionu Pod Borićima u Bihaću vidjeli su navijači NK Jedinstvo Bihać. Domaće Jedinstvo pobijedilo je Olimpik rezultatom 4:3. Strijelci za domaće bili su Hrkić, Mehadžić, Dujmović i Mešanović.

Već od prve minute Jedinstvo napada, pa tako Dujmović i Mešanović šutiraju prema golu gostiju, ali golman je siguran. U 10. minuti susreta korner za Jedinstvo, lopta u gužvi dolazi da mladog Hrkića koji vara golmana Olimpika i postiže pogodak za vodstvo Jedinstva. Samo deset minuta kasnije grešku odbrane Jedintva kažnjava Čulov. U 27. Čulov postiže svoj drugi pogodak za vodstvo Olimpika iz situacije koju su mnogi vidjeli kao čist ofsajd. Samo minutu kasnije Mešanović izlazi sam pred gol Alilovića, Knežević ga ruši, ali glavni sudija ne svira penal. U 30. minuti Hrkić šalje loptu na drugu, tu se nalazi Mehadžić koji zakucava loptu u mrežu za 2:2 što je bio i konačni rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu Demirović daje šansu mladim igračima, pa tako ubacuje Abdića koji šalje odličnu loptu za Dujmovića koji postiže euro-gol za vodstvo Jedinstva. U 65. Olimpik pogađa za 3:3. U 70. minuti konačni 4:3 zabija Alen Mešanović na asistenciju Čahtarevića.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti jedini gostujući remi koji su ostvarili nogometaši Viteza u Bugojnu, u duelu sa Iskrom. Najubjedljiviji trijumf ostvarila je Bosna u Visokom nad «otpisanim» Ozrenom. Bilo je 4:1.

Rezultati
Budućnost - SAŠK Napredak 3:0, Jedinstvo - Olimpik 4:3, Iskra - Vitez 0:0, Bosna - Ozren 4:1, Troglav - Bratstvo 2:1, Čapljina - Krajina 2:1, Žepče - GOŠK i Omladinac - Rudar.

Poredak
Olimpik 49 bodova, Jedinstvo 42, Bosna 40, Rudar 38 (meč manje), Iskra 37, GOŠK 36 (-), Budućnost 35, Žepče 33 (-), Troglav 33, Vitez 31, Omladinac 29 (-), SAŠK Napredak  29, Čapljina 28, Bratstvo 26, Krajina 22, Ozren 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.