Sedam klubova iz RS-a može do Premijer lige

Sedam klubova iz RS-a može do Premijer lige

Adnan Beganović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 14. kola Prve fudbalske lige Republike Srpske.

Fudbalski prvoligaši iz Republike Srpske danas će nastaviti borbu za ulazak u bosanskohercegovačku fudbalsku elitu. Nakon prvog dijela sezone čak sedam klubova je u igri za prvo mjesto, tako da nas na proljeće očekuje dosta zanimljivih susreta.

Na otvaranju proljetnog dijela sezone jesenji prvak Sloboda iz Novog Grada gostovat će u Šamcu kod Borca.

Drugoplasirana Mladost gostovat će kod Drine HE, dok će trećeplasirana Sloboda u Mrkonjić Gradu dočekati dobojsku Slogu.

Mladost iz Gacka gostuje kod Podrinje, Kozara će na domaćem terenu snage odmjeriti sa Rudarom iz Ugljevika, fudbaleri Modriče pobjedu će tražiti na gostovanju kod Ljubića, dok se u Zvorniku sastaju domaća Drina i Sutjeska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.