Sedam najvećih trenutaka Ikera Casillasa u Real Madridu

Sedam najvećih trenutaka Ikera Casillasa u Real Madridu

1. Odlazak sa školskog časa pravo na meč Lige prvaka

A. Haznadarević

Proteklih dana romantična priča Ikera Casillasa i Real Madrida je končana, i to nažalost, sa veoma ružnim završetkom. Jedna od najvećih ikona madridskog kluba ikada, golman koji je dugih 25 godina života bio vezan za svoj jedini klub, nakon dvije veoma teške sezone zaokružene nepoštovanjem, odlučio je da pojača redove portugalskog Porta i produži tako svoju ionako impresivnu fudbalsku karijeru.

Učionica je bila puna učenika, kada je zatraženo da se jednom 16-godišnjaku dopusti raniji odlazak sa nastave. Bio je to Iker Casillas, koji je morao ići pravo na put za Norvešku, gdje ga je čekao okršaj Lige prvaka sa Rosenbergom.

"Izvukli su me iz škole zato što su Bodo Illgner i Santiago Canizares bili povrijeđeni, i trebali su mene kao drugog golmana", kasnije se prisjećao Casillas tog novembarskog dana 1997. godine.

"Odveden sam do razrednika, koji je, usput, bio veliki navijač Real Madrida, i prije nego što sam i shvatio, bio sam u školskom kombiju koji me vozio kući, gdje je mama već spremala torbu za mene. Ostala djeca nisu imala pojma zašto sam otišao sa časa, nije tada bilo Twittera i mobilnih telefona da im kažem šta se događa".

Iker Casillas tada nije upisao debitantski nastup, ali to je samo bila najava velikih stvari koje će doći. Kada vas Real Madrid izvuče sa nastave zbog gostovanja Lige prvaka, već vam može biti jasno da ste nešto posebno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.