Sedamnaest fudbalera dobilo otkaze: Nemamo druge opcije...
Foto - EPA

Dunfermline odlučio

Sedamnaest fudbalera dobilo otkaze: Nemamo druge opcije...

Midhat Šljivak

Škotska je jedna od rijetkih zemalja u kojoj su fudbalska takmičenja zaustavljena.


Prije nekoliko dana donijeta je odluka o zaustavljanju svih takmičenja, a mnogi timovi su se bez obzira na prekid sezone našli u velikoj krizi.

Tako je član Championshipa Dunfermline Athletic morao da otpusti čak 17 fudbala kako bi preživio krizu. Novca u Škotskoj nema jer većina prihoda dolazi od ulaznica, a navijača neće biti ni u narednim mjesecima.

Dunfermline nije imao drugu opciju nego da otpusti gotovo kompletan tim i sada će morati da krenu ispočetka.

"Nažalost, naš klub nije u poziciji da ponudi nove ugovore igračima. Ne znamo kada ćemo ponovo izaći na teren i nismo imali druge opcije od ove. Ovo smo učinili da bismo zaštiti budućnost kluba. Nije bila laka odluka", saopštio je klub.

Ovaj klub je sezonu okončao na šestom mjestu Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi