Sedin Torlak: Znamo sve mane Trnave
Torlak je uvjeren da bordo tim može ponovo slaviti

Sarajevu ujutro putuje u Slovačku

Sedin Torlak: Znamo sve mane Trnave

Jedan od najboljih odbrambenih igrača u BiH, koji je zaustavio sve napade Spartaka iz Trnave u trenucima odmora govorio je za SportSport.ba o duelu na Koševu i očekivanjima u narednoj utakmici.

Torlak: Uvijek smo bili optimisti, a znali smo i da je Spartak kvalitetna ekipa. Znali smo da moramo ući maksimalno skoncentrisani i borbeni, što smo i uradili i to se isplatilo. Moram naglasiti da smo stajali dobro na terenu i sve zamisli našeg trenera smo sproveli u djelo. Možda smo mogli pobjediti i s većom razlikom, ali zadovoljni smo i minimalnim trijumfom.

Sportsport.ba: Zadnja linija je djelovala vrlo sigurno...

Torlak:
Da, naša odbrana je izvrsno funkcionisala. Protivnička ekipa nije uputila ni jedan udarac prema golu. Maksumić i ja smo odlično sarađivali, a puno su nam pomogli bočni igrači i naša vezna linija.

Sportsport.ba: Sada ste još bolje upoznali ekipu Spartaka?

Torlak:
Gledali smo i ranije i znali njihove mane i neke akcije koje su pokušavali i u ovoj utakmici to spovesti, ali na njihovu žalost već su bili pročitani. Sada smo ih još bolje upoznali i nemaju nas više čime iznenaditi.

Sportsport.ba: Revanš je u četvrtak. Šta su vaša očekivanja?

Torlak:
Idemo da igramo svoju igru. Vidjelo se u prvoj utakmici da smo konkrentnija ekipa. Oni će sigurno od početka krenuti u napad, a mi moramo biti strpiljivi i graditi svoju igru. I ovaj put ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage i, uvjeren sam, izborili nastavak Eurolige.

Sportsport.ba: Na Koševo bi mogao doći Helsinborg, a onda uslijediti vaš okršaj sa Larsonom?

Torlak:
Nebi niko bio srećniji od mene da ugostimo Helsinborg. Volio bih ući u duel sa jednim od najbiljih napadača Evrope. Svi dobro znamo ko je Larson i dao bi sve od sebe da mogu čuvati i zaustaviti jednog takvog napadača.

Fudbaleri Sarajeva u Slovačku će krenuti u jutarnjim satima, redovnom avio linijom do Beča. Nakon slijetanja u Austriju, put će nastaviti autobusom, a posljednji trening obaviće sutra u vrijeme utakmice na stadionu u Trnavi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.