Sedmica Ajaxa

Eredivisie

Sedmica Ajaxa

U holandskom fudbalskom prvenstvu na programu su bile utakmice 31.kola. Ajax i Twente su upisali sigurne pobjede, dok je derbi kola završio bez pobjednika, ali i bez golova.

Ajax je na Amsterdam Areni bio ubjedljiv protiv Venla (7:0). Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu nakon kojeg je Ajax imao prednost od pet golova. Luis Suarez i Marko Pantelić su postigli po tri gola, a Urby Emanuelson je dodao jedan.

Lider na tabeli, Twente, sa 2:0 je bio bolji od Heerenveena. Twente je u 79. minuti slomio otpor gostiju preko Chieka Tiotea, a u 90. minuti je pobjedu potvrdio Luuk de Jong. Dario Vujičević je u igru ušao u sudijskom vremenu utakmic.

Veliki derbi između PSV-a i Feyenoorda nije opravdao očekivanja, kao ni duel NEC Nijmegena i AZ Alkmaara. Obje utakmice su završile bez golova.

Rezultati:
RKC – Vitesse 4:1
Twente – Heerenveen 2:0
Ajax – Venlo 7:0
Breda – Roda 1:0
NEC – AZ 0:0
Sparta – Heracles 1:1
Utrecht – ADO 0:2
PSV Eindhoven – Feyenoord 0:0
Groningen – Willem II 4:0

Poredak: Twente 80, Ajax 76, PSV 73, Feyenoord 57. AZ 56....ADO 27, Sparta 26, Willem 23, RKC 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.