Sedmim uzastupnim trijumfom PSV izbio na drugo mjesto

Eredivisie Holandije

Sedmim uzastupnim trijumfom PSV izbio na drugo mjesto

PSV je nastavio sjajan pobjedonosni niz, a slabašna Roda bila je sedma uzastopna ekipa koja je poražena od Električara. 

PSV je trijumfovao rezultatom 3:1. Vodstvo je domaćinu donio Locadia koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. Gosti se nisu predavali pa su do pogotka izjednačenja došli u 41. minutu preko Paulissen.

U nastavku PSV golovima Ruiza i Brume dolazi do zaslužene pobjede. Ovim trijumfom Električari su skočili na drugo mjesto na tabeli sa 53 boda, šest manje od lidera Ajaxa.

Heerenveen je predost od dva pogotka stečenu u prvom poluvremenu iznenađujuće prosuo u nastavku pa se morao zadovoljiti tek jednim bodom u duelu sa Nijmengenom koji je meč završio sa deset igrača.

Iznenađenje je priredio Groningen pobjedom nad Vitesseom rezultatom 3:1. Živković, Van Der Velden i Chery pogađali su za pobjednički tim, dok je jedini gol za Vitesse postigao Atsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.