Seedorf bi se rado vratio na San Siro

Holanđanin bi ponovo u Milan

Seedorf bi se rado vratio na San Siro

Bivši reprezentativac Holandije i član brazilskog Botafogoa Clarence Seedorf izjavio je u italijanskim medijima da ima želju vratiti se u Milan, klub u kojemu je proveo najsvjetlije trenutke u svojoj karijeri.

„Bilo bi lijepo vratiti se u Milan. Iako izbjegavam govoriti o svojoj budućnosti, ipak ne mogu sakriti da bi mi prijao povratak na San Siro,“ izjavio je Seedorf.

Holandski internacionalac jedini je igrač u historiji fudbala koji je četiri puta osvojio Ligu prvaka sa tri različita kluba – sa Ajaxom 1995., Realom 1998. te sa Milanom 2003. i 2007.

Seedorf je za Milan od 2002. do 2012. godine odigrao preko 300 utakmica i postigao 48 pogodaka, dok za reprezentaciju Holandije je u periodu od 1994. do 2008. godine nastupio na 87 mečeva postigavši 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.