Seedorf: Bili bismo ludi ako bismo samo gledali tabelu
Foto: EPA

Pred derbi s Juventusom

Seedorf: Bili bismo ludi ako bismo samo gledali tabelu

Edmir Škorić

S Clarenceom Seedorfom na klupi Milan je odigrao šest prvenstvenih utakmica i upisao četiri pobjede, jedan remi i samo jedan poraz...

Seedorf je, možemo slobodno reći, preporodio Milan i vratio ga na pobjedničke staze. No, prvi pravi ispit holandski trener ima tek za vikend, kada na San Siru njegova momčad bude ugostila vodeći Juventus.

"Conteov Juventus radi sjajne stvari, ali mi imamo sedam dana da se pripremimo za ovu utakmicu. Igrat ćemo kod kuće i probat ćemo da pobijedimo", rekao je Seedorf, dodavši:

"Bili bismo ludi ako bismo gledali tabelu. Moramo pokušati da se poboljšamo i da napredujemo. Tek na kraju sezone ćemo odraditi analaizu naše sezone. Nema sumnje da nam je pobjeda nad Sampdorijom donijela snagu i moram za daljne izazove".

Milan je trenutno devetoplasirani sa 35 bodova iz 25 kola, dok Juve ima čak 66 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.