Seedorf: Milan i Manchester su u istoj situaciji

Seedorf: Milan i Manchester su u istoj situaciji

Trener Milana Clarence Seedorf izjavio je da se njegov klub nalazi u identičnoj situaciji kao i Manchester United.

Holandski trener je ekipu Milana preuzeo u januaru, rezultati i igre nisu onakve kakve navijači očekuju, ali Seedorf traži strpljenje jer smatra da je potrebno vrijeme da se posloži sve kako treba.

"Milan, kao i Manchester United, prolazi kroz period promjena i teškoća. Ali, siguran sam da želja za takmičenjem postoji. Neophodno je da sada budemo strpljivi. Smatram da Milan čekaju bolja vremena", kaže legendarni fudbaler ovog kluba.

"Moramo da zapamtimo da u nekim trenucima nismo dobijali bodove koje smo zaslužili igrom na terenu, a da smo nekada pobjeđivali iako nismo igrali dobro. Igrali smo dobro u prethodne dvije utakmice i zahtjevao sam od igrača da nastave tako", istakao je Seedorf.

Milan se trenutno nalazi na 12. mjestu italijanske Serije A s malim šansama da izbori plasman u Evropsku ligu, a italijanski mediji pišu kako bi Seedorf na ljeto mogao dobiti otkaz nakon samo pola godine na klupi Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.