Šegrt: Molim navijače za podršku i strpljenje

Pripreme u Gradačcu teku po planu

Šegrt: Molim navijače za podršku i strpljenje

Adnan Beganović

Fudbaleri Zvijezde od 11. januara pripremaju se za proljetni dio sezone u kojem ih očekuje grčevita borba za ostanak u eliti.

Šef stručnog štaba gradačačkog premijerligaša, Petar Šegrt, zadovoljan je sa do sada odrađenim u pripremnom periodu.

"Dvije sedmice smo u pogonu i moram reći da sam zadovoljan. Igrači su me ispoštovali, odnosno u pauzi su radili po planu i programu koji sam im ostavio, tako da smo od prvog dana priprema mogli polako raditi s loptom. Prije našeg posljednjeg treninga prošle godine svi igrači su bili na vaganju, kao i pred početak priprema i niti jedan nije došao s viškom kilogramna. To me raduje", za SportSport.ba govori šef struke Petar Šegrt.

Zvijezdu očekuje velika borba za ostanak u premijerligaškom društvu, no i pored toga na Banji Ilidži neće mnogo trgovati u ovom prelaznom roku.

"Dosta igrača se nalazi na probnom radu, no iako smo odigrali dva kontrolna susreta, još uvijek nisam donio odluku o njihovoj sudbini u Gradačcu. Za par dana putujemo na pripreme u Tursku i dan prije odlaska odlučit ćemo da li će neko od tih igrača ostati u Gradačcu. Pojačali su nas golman iz Japana, Go Itou, te Brazilac Rodrigo Cardozo, koji može igrati na svim pozicijama po lijevoj strani", ističe Šegrt i dodaje:

"U Turskoj ćemo odigrati četiri prijateljska susreta i to protiv ekipa iz Poljske, Japana, Kazahstana i Rumunije. Biće to dosta dobre provjere i očekujem da u Turskoj pokažemo svoje pravo lice".

Šegrt je Zvijezdu preuzo u samom finišu jesenjeg dijela sezone, a njegov dolazak je donio i neke nove vjetrove u Gradačac. Ekipa je proigrala i pobjegla je iz opasne zone, ali bodovna razlika u odnosu na ekipe koje napuštaju Premijer ligu je neznantna, tako da Zvijezdi predstoji borba za goli premijerligaški život, čega je svjestan i sam Šegrt.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Još ništa nismo napravili. Pred nama je mnogo posla i mogu otvoreno reći da ćemo se do zadnjeg kola boriti za ostanak u eliti. Neće nam biti lako, ali vjerujemo u naš kvalitet. Trebat će nam velika podrška naših navijača, koji su uvijek bili uz nas i siguran sam da ista neće izostati. Ovim putem im se želim zahvaliti na svemu, ali i zamoliti ih za strpljenje", govori šef struke gradačačkog premijerligaša i za kraj dodaje:

"Za trenera juniora smo doveli legendarnog Nikolu Nikića i mislim da smo napravili dobar potez. Mi smo klub koji u ovom trenutku nema mnogo novaca i koji ne može dovoditi skupe igrače, pa smo se zbog toga odlučili ulgati u trenerski kadar. Razgovarao sam s Nikolom o svemu otvoreno i vidio sam da je željan posla i izazova. Imamo plan i program, svaki dan razmijenjujemo mišljenja i Nikola je jedan od najvažnijih kotača u klubu. Imam mnogo iskustva iz Njemačke, tamo proslavljeni fudbaleri rade s mladim igračima i zbog toga su danas tu gdje jesu".

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.