Šehić branio u pobjedi Mersina

Turska Superliga, 12. kolo

Šehić branio u pobjedi Mersina

Edmir Škorić

Nogometaši Mersina ostvarili su minimalnu pobjedu (1:0) na teškom gostovanju kod novajlije u ligi Orduspora.

U poprilično nezanimljivoj utakmici, što svjedoče udarci u okvir gola (4:2), Mersin je na Eylül stadionu s 1:0 savladao Orduspor.

Trenutak odluke dogodio se sredinom drugog poluvremena, preciznije u 63. minuti, kada je brazilski napadač gostiju Mert Nobre matirao slovenskog golmana Sasu Fornezzija.

Za Mersin je opet branio bivši golman Željezničara i bh. reprezentativac Ibrahim Šehić, koji i nije imao previše posla, no ono što je išlo kao njegovom golu, uspješno je zaustavio. Zaradio je javnu opomenu.

Mersin je ovom pobjedom "preskočio" svog današnjeg protivnika, ali i ekipe Bursaspora i Genčlerbirligija. Sada su na sedmoj poziciji sa 18 bodova, koliko imaju i Bešiktaš te Istanbul Buyuksehir.

Turska Superliga, 12. kolo:

Orduspor - Mersin 0:1 (Nobre 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.