Šehić i Džakmić najavljuju pobjede

Uoči najvećeg bh. derbija

Šehić i Džakmić najavljuju pobjede

Adnan Beganović

Pred početak najvećeg bh derbija, duela vječitih rivala Željezničara i Sarajeva, ostalo je još jako malo vremena, odnosno više se ne broje dani nego sati do prvog sudijskog zvižduka, a fudbaleri iz oba tima uvjereni su u trijumf.
“Za ovu utakmicu se živi, trenira cijelu godinu i zato sam ponosan što sam igrač Sarajeva. Uz dužno poštovanje porema svim klubovima mogu slobodno reći da je duel između Željezničara i Sarajeva jedini istinski derbi u BiH”, rekao je veznjak bordo tima Muhamed Džakmić te dodao:

“Ja doista očekujem dobru utakmicu jer mislim da obje ekipe igraju u dobroj formi. Pored kvalitetne igre očekujem i dobro navijanje i nadam se da na tribinama neće biti nikakvih problema. Ja i moji saigrači spremni smo dati sve od sebe te s nestrpljenjem očekujemo početak susreta. Mislim da uz dobru podršku naših vjernih navijača možemo do pozitivnog rezultata”.

Na golu Željezničara stajat će Ibrahim Šehić koji u dosadašnjim duelima gradskih rivala nije vadio loptu iz mreže, a da li će tako biti sutra saznat ćemo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

“Pred ovaj susret suvišno je bilo štas reći. Kao što kaže moj kolega Džakmić, za ovu utakmicu se živi, trenira, odnosno ona se sanja. Dueli Željezničara i Sarajeva su doista nešto posebno i mogu reći da željno iščekujem da istrčim na teren”, rekao je Šehić te dodao:

“Mi u posljednje vrijeme igramo jako dobro i ne vidim razlog zašto tako ne bi bilo i sutra. Mislim da smo ušli u formu u pravo vrijeme te očekujem sutra nova tri boda. Ekipa se osjeća fenomenalno, atmosfera je onakva kakva se samo može poželjeti i to je ono što mi još više daje optimizam.”

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.