Šehić: Moramo se uozbiljiti

Reprezentativni golman spašavao Plave

Šehić: Moramo se uozbiljiti

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog prvaka BiH, sarajevskog Željezničaara, u 23. kolu Premijer lige u duelu sa Veležom uspjeli su na Grbavici nadoknaditi zaostatak od dva gola, a jedan od najzaslužnijih za pobjedu Plavih bio je reprezentativni golman Ibrahim Šehić.

Naime, u dva navrata golman Željezničara izašao je kao pobjednik u duelu sa Damirom Rovčaninom. Prvo je na početku drugog dijela kod rezultata 2:0 za Velež, Šehić sjajno zaustavio udarac Rovčanina, da bi u posljednjim momentima utakmica golman Željezničara još jednom nadmudrio napadača Veleža.

"Nemamo se šta lagati. Na Grbavici igramo loše. Ne stojim dobro na terenu, puštamo protivnika da se razmaše. Ne pamtim kada smo primili dva gola iz prekida. Igramo pod pritiskom, no izgleda da neki igrači nisu u stanju odgovoriti istom. Moramo jedni druge pogledati u oči i otvoreno popričati o svemu jer sada nam slijede najvažnije utakmice u sezoni", rekao je golman Željezničara, Ibrahim Šehić za SportSport.ba.

Već u četvrtak Željezničar će na Grbavici u prvom finalnom meču Kupa BiH odmjeriti snage sa Čelikom.

"U četvrtak nas čeka jedna od najvažnijih utakmica sezone. Moramo napraviti dobar rezultat kako bismo u Zenicu otišli rasterećeniji. Ne smijemo primiti gol. Čelik ima dobru ekipu, što pokazuju i posljednji rezultati. Njihova najjača strana je napad sa ubojitim krilima. Poznajemo ih dobro, kao i oni nas, tako da neće biti nekih većih taktičkih iznenađen ja. Očekujem dvije prave fudbalske predstave, a nadam se da ćemo sse mi na kraju radovati", zaključio je Šehić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti