Šehić: Pobjeda Slavije nije zaslužena
"O derbiju nakon Borca"

Golman Željezničara za SportSport.ba

Šehić: Pobjeda Slavije nije zaslužena

Edmir Škorić

Iako su fudbaleri Željezničara ti koji su stvarali više šansi na stadionu u Istočnom Sarajevu, Slavija je na kraju pogotkom Igora Radovanovića slavila s minimalnih 1:0.

U redovima Plavih još uvijek ne mogu prežaliti izgubljene bodove.

"Imali smo više šansi nego Slavija, no nismo ih iskoristili i sada ostaje samo žal za svim tim propuštenim prilikama. Smatram da je Slavija nezasluženo pobijedila, ali to je fudbal", kratko nam je poraz u Istočnom Sarajevu prokomentarisao golman Plavih sa Grbavice, Ibrahim Šehić.

Pred Željezničarom su sada, bez sumnje, dvije najteže utakmice u sezoni, odnosno najveći ispiti. Najprije uzvratni susret osmine finala Kupa sa Borcem (prva završena rezultatom 0:0), a potom i najveći bosanskohercegovački derbi sa Sarajevom. Obje utakmice igrat će se na Grbavici.

"Dvije teške utakmice svakako. Prva sa Borcem je već sutra i to je prava prilika da im se osvetimo za onaj poraz u finalu takmičenja iz prošle sezone. Uostalom, imamo kvalitetniju ekipu, ali i povoljan rezultat iz prve utakmice, koji samo moramo dobrom igrom potvrditi. O derbiju ćemo nakon što se okonča ova utakmica sa Borcem", dodaje Šehić, te za kraj najavljuje ambicije aktuelnog šampiona.

"Zacrtani cilj ove sezone je Evropa, no ukaže li se prilika za novu titulu, objeručke ćemo je prihvatiti."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.