Šehić: Rezultati Qarabaga najbolja su preporuka selektoru

Bh. golman blizu titule u Azerbejdžanu

Šehić: Rezultati Qarabaga najbolja su preporuka selektoru

U 30. kolu fudbalskog prvenstva Azerbejdžana Qarabag je na domaćem terenu sa 5:1 savladao Ravan sa 5:1 i tako napravio još jedan korak ka šampionskoj tituli. 

Dobru partiju u timu Qarabaga pružio je nekadašnji golman Željezničara Ibrahim Šehić koji ove sezone brani u odličnoj form. Šest kola prije kraja Qarabagh svojim prvim pratiocima (Neftchi i Inter) bježi čak 13 bodova.

Pobjeda nad Ravanom bila je sedma uzastopna za Šehićev tim, a gol koji je primio u ovom meču bio je pri za bh. golmana nakon 525 minuta. Nekadašnjeg golmana fudbalske reprezentacije BiH svega tridesetak minuta dijelilo je od novog prvenstvenog rekorda u Azerbejdžanu koji drži Farhad Valiyev sa 554 minute bez primljenog gola. 

U 30 utakmica Qarabag je primio svega 15 golova, po čemu u tim sa najmanje primljenih golova u cijeloj Evropi. 

"Zasluge za ovaj uspjeh i mali broj primljenih golova pripada cijeloj ekipi. Mi smo kompaktan tim, kako u odbrani, tako i u napadu", rekao je bh. golman, koji se još uvijek nije odrekao reprezentativnog dresa.

"Što se tiče reprezentativnog dresa, njega se još uvijek nisam odrekao. Zadnji put kada sam pričao sa selektorom, tokom zimske pauze, rekao mi je da su mi vrata nacionalnog tima otvorena, samo se trebam vratiti u prijašnju formu. Mislim da su rezultati koje sam napravio sa Qarabagom najbolja preporuka za selektora. Za mene je uvijek bila velika čast nositi reprezentativni dres, a nadam se da ću biti među reprezentativcima ovoga ljeta na Svjetsko prvenstvu u Brazilu", rekao je Ibrahim Šehić u intervjuu koji je dao za zvaničnu internet stranicu svoga kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.