Šehić sa Qarabagom osvojio šampionsku titulu u Azerbejdžanu

Dva kola prije kraja prvenstva

Šehić sa Qarabagom osvojio šampionsku titulu u Azerbejdžanu

Ibrahim Šehić, nekadašnji golman Željezničara i fudbalske reprezentacije BiH, sa svojim Qarabagom dva kola prije kraja i teoretski je osigurao titulu prvaka Azerbejdžana.

Visokom pobjedom od 4:1 derbiju 34. kolu nad prvim pratiocem Inter Bakuom ekipa sjajnog bosanskohercegovačkog čuvara mreže otišla je na, do kraja prvenstva nedostižnih, devet poena prednosti u odnosu na današnjeg rivala.

Reynaldo je domaće fudbalere već u vodstvo doveo u 12. minuti utakmice, što je bio i rezultat prvih 45 minuta ovoga susreta. Sve do 20 minuta prije kraja utakmice nije bilo velikih uzbuđenja, a onda je Reynaldo u 70. minuti udvostručio vodstvo Qarabaga. Sxadadze je četiri minute kasnije svojim pogotkom smanjio prednost domaćina, ali je posljednjih pet minuta utakmice bilo kobno za goste.

Prvo je Reynaldo sjajnu današnju partiju krunisao hat-trickom, igrao se 85. minuta, a slavlje domaćih navijača nije se ni smirilo, a Muarem je pogodio za konačnih 4:1.

Ekipa nekadašnjeg kapiten Željezničara je na suveren način osvojila šampionsku titulu, uz 65 datih i svega 18 primljenih golova. Šehić je bio jedna od glavnih figura u svom timu u osvajanju šampionskog naslova, a svega 30ak minuta ga je dijelilo od rekorda po broju minuta bez primljenog dola. Ove sezone imao je niz od 525 minuta bez primljenog gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.