Šehić: Sad je na redu Borac

Plavi voz nezaustavljiv

Šehić: Sad je na redu Borac

Adnan Beganović

"Prije prekida nekoliko minuta ja sam napadnut od strane ne znam niti sam od koga. Uglavnom taj čovjek je imao marker i cijelo drugo poluvrijeme stajao je iza mog gola i provocirao, no to je sada najmanje bitno", rekao je za SportSport.ba kapiten Željezničara Ibrahim Šehić i dodao:

"Do prekida nije trebalo doći. Ovo je još jedna mrlja na naš fudbal. Ne vidim nikakav razlog za onakvo ponašanje navijača Zrinjskog, odnosno niti sada mi nije jasno šta su željeli postići".

Željezničar je još jednom pokazao da je uz Borac trenutno najbolja momčad u Bosni i Hercegovini, a prema Šehićevim riječima i u večerašnjem susretu su njegovi saigrači imali više izglednijih prilika za postizanje pogotka.

"I večeras smo pokazali da smo mnogo kvalitetnija momčad od Zrinjskog. Znali smo da će oni krenuti napadački od prve minute, no kada smo izdržali početni pritisak preuzeli smo kontrolu igre i bilo je jasno da ćemo izboriti plasman u finale. Zrinjski je imao prividnu inicijativu, ali smo mi stvarali bolje šanse. Nakon što je susret prekinut znali smo da će isti biti nastavljen. U tih posljednjih 20 minuta Zrinjski je krenuo na sve ili ništa i postigao je jedan pogodak, no i u tom periodu smo imali dvije dobre prilike. Sve u svemu prezadovoljan sam i ponosan što sam kapiten ove generacije", istakao je Šehić i pozvao navijače da u subotu u što većem broju dođu na Grbavicu.

"Svi već sada sa nestrpljenjem očekujemo subotu i duel sa Borcem. Naježim se kad pomislim na tu utakmicu i na podršku koju ćemo sasvim sigurno imati od strane naših navijača. Ovim putem ih pozivam da u subotu dođu u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da ih još jednom obradujemo", zaključio je Šehić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.