Šehićev Qarabag razbio Baku

Gaze ka novoj titulu

Šehićev Qarabag razbio Baku

Ekipa Qarabaga, prvaka Azerbejdžana, stigla je do svoje 20. kolu pobjedu u fudbalskom šampionatu ovo zemlje, a sa 4:1 savladala je posljednjeplasirani Baku.

Fudbaleri domaćeg tima na čijem golu stoji bh. internacionalac Ibrahim Šehić odlično je otvorila susret, a već na samom početku utakmice Maksim Medvedev je golom u drugoj minuti donio vodstvo Šehićevom timu.

Samo sedam minuta kasnije Azad Karimov je loše intervenisao te loptu poslao u vlastiti gol za vodstvo Karabaga od 2:0. 

Sredinom prvog poluvremena gostima je dodijeljen penal, a siguran izvođač bio je Novruzov, da bi samo tri minute kasnije dosuđen penal i za domaće. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Richard.

Konačnih, ali i zasluženih, 4:1 postavio je Richard svojim drugim golom na utakmici u 84. minuti.

Nakon 20. odigranih kola Qarabag je prvi sa 37 odvojenih bodova, dok Neftci za aktuelnim prvacima kasni sedam bodova, iako ima jednu utakmicu više.

Azebejdžanska Premier liga, 20. kolo:
Qarabag - Baku 4:1 (Medvedev 3., Kerimov AG 7., Richard 26., 84. / Novruzov 23.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.