Šehiću 90 minuta, Mersin nastavio lošu seriju

Šehiću 90 minuta, Mersin nastavio lošu seriju

Odigrana su dva susreta u okviru 21. kola turske Superlige. Mersin našeg golmana Ibrahima Šehića doživio je četvrti uzastopni poraz.

Gaziantepspor je na svom Kamil Ocak stadionu dočekao Mersin i slavio sa minimalnih 1:0. Domaći su došli do vodstva već na samom startu susreta. Igrala se osma minuta kada je bugarski internacionalac, Ivelin Popov, zatresao Šehićevu mrežu.

Bio je to drugi ovosezonski pogodak za Gaziantepovog veznjaka. Taj pogodak je domaćim donio vrijedna tri boda, dok je Mersin nastavio bilježiti loše rezultate i nalazi se na osmoj poziciji.

Bešiktaš je upisao veoma važnu pobjedu na gostovanju kod Antalyaspora i tako prišao na četiri boda vodećem Galatasarayu. Konačan rezultat glasio je 1:2, a svi pogoci viđeni su u drugom dijelu susreta.

Hugo Almeida je u 64. minuti doveo goste u prednost, da bi Manuel Fernandes povisio na 0:2 u 90. minuti. Sve što su domaći uspjeli napraviti bio je pogodak Tite sa bijele tačke u 93. minuti.

Turska Superliga, 21. kolo (petak):
Antalyaspor - Bešiktaš 1:2 (Tita pen. 90+3 / Almeida 64, Fernades 90)
Gaziantepsor - Mersin 1:0 (Popov 8)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.