Šehiću 90 minuta u porazu Mersina

Turska Superliga, 22. kolo

Šehiću 90 minuta u porazu Mersina

Okončana su posljednja dva duela današnjeg programa u okviru 22. kola turske Superlige. Naš golman Ibrahim Šehić branio je 90 minuta u porazu Mersina.

Bešiktaš je na svom FİYAPI İnönü stadionu slavio sa 3:2 nad Gaziantepsporom u dramatičnoj završnici. Gosti su stigli u vodstvo pred sami kraj prvog poluvremena preko Elyasa Sume. Bio je to treći ovosezonski pogodak za turskog internacionalca.

Dva minuta nastavka bila su dovoljna Hugu Almeidi da poravna rezultat, a asistenciju je upisao Simao.  U 67. minuti uslijedio je hladan  tuš za navijače Bešiktaša. Ismael Sosa je pogodio za novo vodstvo Gaziantepa.

Hugo Almeida je svojim drugim pogotkom vratio nadu nogometašima Bešiktaša, a igrao se 86. minut. Kada se činilo da pobjednika neće biti, Egemez Korkmaz je u 96. minuti priredio veliko slavlje domaćim navijačima. Bila je ovo veoma bitna pobjeda za Bešiktaš, jer ih sada dijele samo dva boda od vodećeg Galatasaraya.

Mersin, našeg Ibrahima Šehića, nastavio je lošu seriju, a večeras su bodove sa Tevfik Sırrı Gür stadiona odnijeli nogometaši Kayserispora. Konačan rezultat glasio je 1:2, a domaći su prvi došli u vodstvo preko Spasa Deleva. Ipak, gosti su potpuno preokrenuli rezultat, a junak je bio švedski internacionalac, Emir Kujović. Uspio je Kujović pogoditi dva puta u drugom dijelu susreta, za veliko slavlje gostiju.

Ibrahim Šehić je stajao na golu poražene ekipe svih 90 minuta, a Mersin je doživio peti uzastopni poraz i ostaće na sredini tabele.

Turska Superliga, 22. kolo (utorak): 
Bešiktaš - Gaziantepspor 3:2 (Almeida 47, 86, Korkmaz 90+6 / Sume 41, Sosa 67)
Mersin - Kayserispor 1:2 (Delev 53 / Kujović 59, 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.